Honey Bliss erbjuder föreläsningar, workshops och kurser om Ayurvedans filosofi
  • Ayurveda ur ett historiskt perspektiv 
  • De tre doshorna (personlighets-kroppstyper) 
  • Vanliga obalanser för de tre doshorna
  • Dagliga rutiner
  • Sömnbesvär 
  • Viktproblem (undervikt eller övervikt)
  • Maten & smakernas betydelse
  • Motion, yoga och andningsövningar

kommande events

LÖRDAG 28 SEPTEMBER KL:11-14

Den här lördagen kombinerar vi en föreläsning av Lina Holmberg som är certifierad ayurvedisk hälsorådgivare med en temaklass som kommer fokusera på hatha-yogans framåtfällningar, bla baddha konasana, janu sirsasana, uttanasana, paschimottanasana -varför vi gör dom, hur vi gör dom och bakomliggande filosofi. Yogalärare är Emelie Thyrfalk och Johanna Pettersson. Även Lina är certifierad yogalärare.

Ayurveda är det naturliga komplementet till yogan. När yogan tar hand om din kropp och ditt medvetande, läker och helar Ayurveda ditt inre. Den Ayurvediska läkekonsten lär oss att allt vi behöver redan finns på insidan av oss själva och bara väntar på att få komma ut. Vill du få ut så mycket som möjligt av din yoga skall du definitivt prova Ayurveda.

Den tusenåriga Ayurvediska filosofin
I den här workshopen får du lära känna dig själv utifrån den tusenåriga Ayurvediska filosofin som är en av världens äldsta läkekonster. Workshopen kommer att handla om Ayurvedans filosofi och betydelse samt en grundlig genomgång av de olika body-mind typerna. Typerna benämns Vata, Pitta och Kapha (doshor) och som härstammar från våra element.

Enligt Ayurveda består allt som existerar av fem grundelement, något som även går att applicera på oss människor. Elementen finns inom oss i olika mängd vilket, enligt Ayurvedan, är anledningen till varför vissa människor älskar sol och värme medan andra föredrar skugga. Det är även orsaken till att vissa får torr hy under vintern, medan andra får förkylningar på våren. Det är också en förklaring till varför vissa behöver mer sömn än andra.
Ayurveda menar att vår hälsa och vårt välbefinnande inte bara påverkas av vår omgivning utan även av våra relationer, vår kropp, vårt sinne, våra tankar och vårt medvetande. Beroende på hur vi mår inom dessa områden befinner vi oss i balans eller obalans. Tecken på vanliga obalanser kan vara sömnbesvär, nedstämdhet, stressrelaterad oro, stelhet i leder, huvudvärk, trög eller orolig mage, infektionskänslighet, övervikt eller undervikt och PMS.

Genom workshopen kommer du, med hjälp av Ayurvedan, att få verktyg för hur man enkelt kan må bättre och nå harmoni utifrån de olika body-mind typerna och ökad förståelse för en del av de framåtfällningar  vi praktiserar i hatha-yogan.

Denna workshop riktar sig till dig som vill förstå mer om din personlighet och kropp.

Investering 300kr eller ingår i kurs tillsammans med övriga 6 ggr av temaklasser, totalt 1300kr.

Var: Studio Yogaheart Richertsgatan 8 Göteborg

När: 28/9 kl 11-14

Hemsida: www.studioyogaheart.se

BOKA VIA: https://www.timecenter.se/yogaheart/boka/info/?rid=37019&tjid=&tidval=&date=2019-09-28&start=2019-09-28%2011:00&end=2019-09-28%2014:00-

TIDIGARE SAMARBETEN

HAGABADET
HAGABADET

Kontakta Honey Bliss för att få mer information eller boka in en föreläsning samt få prisuppgift.